Zingen is als balsem voor de ziel


 

Als ik niet meer kan zingen dan wordt het stil en kil van binnen

Zingen is voor mij een middel om mijn emoties en mijn gevoel te uiten.

Ik ben vroeger in mijn vorige huwelijk altijd erg stil geweest… ik sprak bijna niet meer en lag altijd op de bank met de koptelefoon op naar muziek te luisteren…. mijn favoriete muziek was Oslo Gospel Choir… oo wat was ik een fan..

Maar ik kwam er ook bijna nooit uit… door mijn slechte huwelijk leefde ik tussen vier muren, s,morgens van bed op de bank en s,avonds weer terug naar bed… mijn ex hield iedereen zoveel mogelijk bij mij vandaan waardoor ik zeer weinig mensen zag… ook de kerk was voor mij verboden terrein… maar ondanks mijn (gevangenschap) hield ik vast aan mijn geloof waarom???  Ik weet het niet….  ik denk dat God mij vasthield en mij beschermde en mij door middel van de muziek liet weten dat Hij er was.. ondanks de situatie waar ik in zat… en door naar de muziek te luisteren hield ik mij weer aan Hem vast.

Ik kon op een gegeven moment ook alle liedjes van Oslo Gospel Choir uit mijn hoofd. En in mijn hoofd bleef ik zingen… er kwam letterlijk niet zoveel geluid uit mijn mond, maar in mijn hoofd zong ik de liederen mee.

In 2010 ben ik gescheiden van hem en kwam bij mijn ouders terecht… na ongeveer drie jaar trof ik mijn oude liefde weer, mijn verboden liefde… en we kregen contact en ja we werden weer verliefd op elkaar….. omdat zingen in mijn hoofd mijn passie was wilde ik het ook graag verwezenlijken.. ik kreeg een kans om mee te doen met de Vecht Gospel Choir….. ik las het op internet en dacht wow…. daar moet ik aan mee doen, ook was de reden dat het projectkoor nummers zou zingen van mijn favoriete koor, het koor wat mij jaren op de been heeft gehouden en waar ik alle nummers van kon…. ik dacht dit is mijn kans… en nu mag ik echt letterlijk deze nummers gaan zingen en dan ook nog door de dirigent zelf Tor Aas gedirigeerd worden…. Een grote droom werd werkelijkheid…. ik was wel bang dat ik tijdens het zingen geen woord kon uitbrengen omdat het mij ook natuurlijk deed denken aan mijn afschuwelijke verleden..

Maar ik had mij toch opgegeven en wilde het proberen.

Doordat mijn nieuwe liefde ook een muziekliefhebber was hadden we meteen een klik… Hij zei ik ga wel met je mee als je moet oefenen…. zo gezegd zo gedaan…

We moesten een paar keer oefenen op zaterdagen in Zwolle en hij ging mee…   de eerste keer.. in de trein er naar toe

Ik ben sopraan en ik zocht mijn plekje op bij de sopranen… ik keek eens om mij heen en dacht:” hé  waar is mijn schat?  Ik dacht hij zal wel even buiten zijn een luchtje scheppen… de sopranen hadden geoefend en nu moesten de bassen hun partij doen,  ik draai mij om naar de bassen en wie zit daar tussen de bassen? mijn lieverd…. mijn hart sloeg over ik dacht dit kan niet… ik wist helemaal niet dat hij dit zo leuk vond, hij had tenslotte niks gezegd, maar wat was ik blij, ik heb toen tegen hem gezegd, in de pauze, je moet het niet doen voor mij, je moet het wel helemaal zelf willen, hij zei: ” ik wil heel graag mee doen het is fantastisch” en zo kwam het dat wij de zaterdagen die volgden samen waren aan het oefenen bij Vecht Gospel Choir…

Ooo ik was nog nooit zo gelukkig geweest… ik mocht mijn stem weer laten horen en dan ook nog bij het mooiste koor en ook nog mijn favoriete songs samen met mijn verboden oude/nieuwe liefde….

Het oefenen ging geweldig, ook samen heerlijk thuis oefenen, en geregeld ging de volume knop omhoog als wij onze nummers aan het oefenen waren….

Ik genoot met volle teugen…

Het moment naderde dat het optreden dichterbij kwam… af en toe met repeteren kon ik echt geen zin zingen zo vol schoot ik van emotie en dankbaarheid.

Ik heb God vaak bedankt voor dit Grote cadeau, en ik vernam hoeveel heling ik hierdoor kreeg van onze Heer… het was een enorme vette dikke knipoog van God.

En toen kwam het optreden… oooo wat was ik zenuwachtig, er zaten lieve vrienden in de zaal en ook mijn moeder zat in de zaal….

Ik heb gezongen!!!!  Als een nachtegaal…. en ja ik kon alle nummers zingen door de kracht van God.

Bij een nummer kon ik het bijna niet droog houden het nummer dat gaat over GENEZING…

Oslo Gospel Choir This is the Lords Doing

Een nummer wat erg dichtbij kwam….

Maar ik was zo blij, ik kon en mocht mij weer laten horen… God had mij mij stem figuurlijk weer terug gegeven…

En nog zing ik….. als ik niet zing dan ben ik ziek…. dan is het stil en kil in mij van binnen..

Door mijn chronisch ziek zijn kan ik soms niet zingen, doordat mijn energie level gewoon beneden peil is, en ik was heel even bang dat ik niet meer kon zingen,

Ik zit op een gospelgroep en ik was bang dat ik op moest geven… Ik had simpelweg geen lucht meer om te zingen… toen heb ik Hem opnieuw aangeroepen. Heer zei ik… ik moet al zoveel opgeven dit wil ik eigenlijk nog niet opgeven… maar ik kan niet meer… het is zo frustrerend als je geen energie hebt en je wilt zo graag zingen… ik zei tegen God:

” Om niet steeds teleurgesteld te raken en gefrustreerd wil ik graag dat U duidelijk maakt of ik moet stoppen of dat ik door moet gaan maar dan heb ik Uw kracht wel nodig….

De volgende keer op de oefenavond van onze Gospelgroep ben ik gaan zingen….. en je gelooft het of niet maar ik heb gezongen gezongen gezongen gezongen….. ja heb de hele avond vol gehouden… ik had lucht en energie tot het einde… hierin bevestigde God mijn vraag, dat het goed was dat ik door ging en dat Hij mij kracht zou geven…

Natuurlijk gaat het nog wel eens niet als mijn lepels en energie op zijn…. maar dan raak ik niet gefrustreerd en zeg ik tegen mij zelf “de volgende keer gaat het vast weer lukken omdat Hij mij heeft laten zien dat ik moet blijven zingen…

Het geeft mij kracht en ook weer positieve energie….. als ik maar goed mijn grenzen er om heen bewaak.

Het is echt waar “Zingen is als Balsem voor de Ziel”……

 

 

 

Ben je bemoedigt of heb je een vraag? Schroom niet om een reactie achter te laten.. ik reageer zo spoedig mogelijk! Be Blessed!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.