Humor binnen de Spreekkamer….


Hallo lieve vrienden…Vanmiddag naar Isala Kliniek in Zwolle geweest en mijn fantastische chirurg… ja ik zeg fantastisch omdat er misschien toch nog goeie artsen zijn..
Ik houd een slag om de arm… want het vertrouwen bij mij is nog ver te zoeken.. maar ik wil deze arts het voordeel van de twijfel geven..  
Vanmiddag met hem gesproken… en hij heeft mij voorrang gegeven met de operatie.. wachtlijst wat eigenlijk 10 weken was heeft hij voor mij 4 weken gemaakt, dus nu wordt ik binnen vier weken geopereerd..

Maar goed ik vroeg hem daarna hoe komt het als ik geopereerd ben en ik heb langer nazorg nodig zoals de vorige keer..want ik ben niet meer bij Deventer ziekenhuis en ik zei… heel kort door de bocht gezegd… Ik heb geen neuroloog meer… ooo… zei hij..geen neuroloog meer… maar jou Dystonie moet toch behandelt blijven? En de botox dan?

Ik vertelde hem opnieuw wat er in Deventer was voorgevallen… had ik de vorige keer ook al gedaan maar artsen hebben volgens mij af en toe last van hun geheugen, ach ze zien ook veel patiënten natuurlijk en ja als je dat niet noteert dan onthoud je het ook niet… dat snap ik.. dus opnieuw mijn verhaal gedaan.. ja zegt hij dan hebben ze het dossier wat ik mee gegeven had niet gelezen… dus zei ik dat klopt en daarom ben ik niet meer bij Deventer maar uitgeweken naar MST Enschede.. maar helaas daar zijn neurologen die denken dat het tussen mijn oren zit… toen begon hij te lachen…. dat meen je niet… ik zei ja…. dus ja hoe nu verder… geen neuroloog en ook geen botox behandeling meer… wat ik drie jaar heb gehad.. ineens niet meer nodig… wonderbaarlijke genezing??.. ja dat kan dat weet ik, maar ik weet ook en merk ook dat dit helaas niet aan de orde is.. maar gewoon een arts die mij niet wil helpen of überhaupt begrijpen…

Dus ik zei tegen hem.. helaas heb ik geen neuroloog mee… U bent mijn enige behandelaar op dit moment dus ik weet niet hoe u dit ziet… weer lachte hij nu maar ik voelde dat hij mij wel serieus nam.. en hij vroeg verder over hoe het dan kwam dat ik Dystonie had en wanneer dat was begonnen… ik vertelde hem in vogelvlucht mijn verhaal en hij zei oké ik snap het… en begreep precies waar ik het over had… hij zei ook…het klopt dat je niet kan zien dat je kleine hersencellen zijn beschadigd op een scan..en wat je niet kan bewijzen mag je niet opschrijven.. dat mogen wij niet doen als artsen…. en af en toe schudde hij met zijn hoofd… en keek mij vol ongeloof aan…ik voelde en zag weer dat hij mij serieus nam…

Opeens zei hij….weet je wat… als je dan nog verder nazorg nodig hebt zetten we jou bed gewoon bij mij op kantoor.. en ja als ik er dan niet ben.. in de kamer hiernaast kun je gebruik maken van de koffie automaat ed… en samen bulderden we het uit van het lachen omdat we het beide voor onze ogen zagen plaatsvinden…
Man wat deed dit mij goed…. eindelijk een arts die mij serieus nam… nou deed hij dit altijd al, maar ja hij was alleen maar de uitvoerder van de operatie verder niet… dus geen behandelaar…

Toen zei hij opeens.. wacht eens even.. je bent toch niet afhankelijk van een ziekenhuis in de buurt… wij hebben hier ook Neurologen.. die ook botox geven hoor… ja je moet wat verder reizen en wat vaker.. maar ach als dat alles is… weet je wat jij moet doen…jij vraagt bij je huisarts een verwijsbrief en stuurt alles naar de neurologie hier in Zwolle… dan is hier een arts die jou verder gaat helpen…
Spreken we dit af…
Nou dan zie ik je binnen nu en vier weken wel…
Fijne dag nog.. en lachend en overdonderd namen we afscheid…

Ik wist niet wat ik hoorde… had ik nu eindelijk dan een arts die mij wel serieus nam…
Onderweg naar huis in de taxi dacht ik over ons gesprek na en zei tegen mijn man nu weet ik ook waarom hij mij hier bij de neuroloog wil hebben.. heeft ie ook direct nazorg voor mij…. wat een “toeke” dokter zouden wij wel in Friesland zeggen…
Maar goed… ik sta morgen op de stoep om een verwijzing te regelen bij de huisarts.. nog wel even op Zorgkaartnederland.nl  kijken welke arts ik het beste kan nemen qua recensies… of toch niet…ach dat werkt ook niet hoor ben ik wel achtergekomen…

Zo had ik de neuroloog in Enschede ook hierop uitgekozen….helaas kom je regelmatig bedrogen uit… de huisarts heeft tegen mij gezegd. je kan wel een goed ziekenhuis hebben maar als de poppetjes niet goed zijn of niet meewerken.. heb je niks aan een goed ziekenhuis.. want het poppetje moet het doen… en andersom precies hetzelfde…en daar heeft hij helemaal gelijk in… En wat een goeie arts voor de ene patiënt is hoeft niet voor jou te gelden.. Tis maar net wat voor klik jij met de arts hebt… en of de arts voor jou wil gaan…
Nou met mijn nazorg zit het wel goed geloof ik.. desnoods krijg ik een bed op zijn kantoor… hihihi een privé arts.. beter kun je het niet treffen toch??
Alhoewel ik lig liever in mijn eigen bed met mijn eigen schat naast mij….
Zou het misschien toch nog positief aflopen… de tijd zal het leren… eerst maar zien en dan geloven… in dit geval 😉

Ben je bemoedigt of heb je een vraag? Schroom niet om een reactie achter te laten.. ik reageer zo spoedig mogelijk! Be Blessed!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.