Fysio…


64737_370613579730352_1321835741373499585_n

Sinds kort heb ik fysio, ik heb voorheen ook wel fysiotherapie gehad maar dat was actieve fysio en mijn lichaam kon dit helemaal niet meer aan.

Elke keer als ik fysio had gehad en kwam thuis dan was ik gesloopt en kon ik alleen nog maar minder dan dat ik al kon… dus ben daar op een gegeven moment mee gestopt.

Maar ik wordt steeds stijver en krijg steeds meer pijn…. ook heb ik in mijn hele lichaam bultjes (knopen), ik dacht dat dit op mijn spieren zat en dat het hoorde bij Fibromyalgie. Dus opnieuw maar weer een poging gedaan om een fysiotherapeut te zoeken…. nu had ik een schoonzusje die fysio kreeg van een alternatieve fysio therapeut.. nu ben ik daar altijd een beetje voorzichtig mee gezien mijn christelijke principes… maar ik dacht Heer u bent er bij wilt u mij beschermen en mij maar laten merken of het goed is..

Ik heb haar opgezocht op internet en heb een afspraak gemaakt.. twee weken geleden was de eerste keer dat ze kwam en natuurlijk wat het wennen van beide kanten maar we hadden wel een klik.. en na de intake heeft ze mij meteen behandeld… na de behandeling voelde ik mij een uurtje heerlijk en ontspannen maar de dagen die toen volgden het was vreselijk. ik heb vreselijke pijn gehad en ontzettende hoofdpijn. Dit kwam natuurlijk omdat ze heel voorzichtig had geprobeerd mijn spieren wat los te masseren…

Zij zei ook dat ik een bindweefselprobleem had en dat die bultjes/knopen uit het bindweefsel kwam en niet uit mijn spieren. Ik moest meteen denken aan november 2014.. toen ben ik een week opgenomen geweest in het ziekenhuis om te laten onderzoeken op een auto-immuunziekte zoals Sclerodermie…  en syndroom van Sjögren..er kwam toen uit dat ik geen auto-immuunziekte had, wel heb ik toen de diagnose fibromyalgie, syndroom van Reaynaud gekregen en CVS/ME.  (ik heb onder het kopje links de websites van deze aandoeningen gezet) Ook ben ik toen getest op Ziekte van Khaler omdat mijn eiwitten in het bloed te hoog waren… ook dit had ik niet gelukkig….

Maar doordat de fysio dit zei moest ik hier wel weer aan denken en had zoiets moet ik hier niet weer opnieuw onderzoek naar doen?

Heb toch voor de zekerheid maar weer een afspraak gemaakt bij de huisarts om opnieuw het te bespreken.

En vandaag was ze weer gekomen…. ze heeft mij weer behandeld en man wat deed het zeer….. ze zei jou spieren zitten muurvast en jou spiertonatie is torenhoog ik vernam het ook wel… en vooral in mijn nek was het beton..

Ook wel logisch…. de afgelopen tijd ongelofelijk veel stress gehad maar eigenlijk zat ik mijn hele leven onder een enorme druk.. moest de afgelopen tijd zoveel regelen sinds mijn lichaam mij nu ongeveer een jaar in de steek laat moet ik knokken om zorg te krijgen…. om mijn hulpmiddelen te krijgen… om financieel mijn hoofd boven water te houden….

En ja als je weet wat stress met je doet…… daar wordt je niet vrolijk van.. maar dan is ontspanning zoeken zo belangrijk, ik doet dit d.m.v mijn hobby’s; Haken, computeren, blog schrijven, websites van een gospelgroep bijhouden, en natuurlijk er bij zingen en mijn projectkoren waar ik aan mee doe samen met mijn man…en plaatjes/afbeeldingen maken.

Ja ja druk druk eigenlijk ben ik een hele bezige bij ondanks dat mijn energielevel ontzettend laag is…

Maar zoals ik al zei het brengt mij ook weer ontspanning en positieve energie… en dan nu de fysio ik hoop echt dat zij iets voor mij kan betekenen en dat ik er op den duur baat mij mag gaan hebben… zij zegt heel leuk.. Nou jij spant wel de kroon in mijn praktijk.. nou ik zie dan heb je in ieder geval uitdaging..

Mijn volgende blog ga ik schijven over waar ik de afgelopen jaar voor moest knokken en nog knok…

Maar onthoud 1 ding zonder mijn grote liefde hield ik het niet vol dus…..

LOVE HEALS ALL THINGS

 

 

 

Ben je bemoedigt of heb je een vraag? Schroom niet om een reactie achter te laten.. ik reageer zo spoedig mogelijk! Be Blessed!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.