Hoe ingewikkeld kunnen we het maken??


In wat voor wereld leven wij???

Ik weet het niet meer.. nu mag ik bij de UWV een hogere uitkering aanvragen omdat k hulpbehoevend ben en geen PGB heb… zo gezegd zo gedaan… en ja ik heb het gekregen… en ja ik WAS er blij mee… eindelijk iets wat zomaar goed ging.. was eigenlijk stom verbaasd dat iets zomaar in een keer goed ging… meestal moet ik er ontzettend voor vechten…maar dit ging goed en ik was er maar wat blij mee
Na dat we de brief van het UWV binnen hadden gekregen, wisten we ook hoeveel we er
op vooruit zouden gaan… nou ja… het was niet veel maar goed alle beetjes helpen… toch????

Helaas dit bleek toch iets anders uit te pakken dan we hadden gedacht…

Omdat ik nu een hogere uitkering kreeg moesten we het aan een aantal instanties doorgeven.. zoals de belastingdienst voor de huur en zorgtoeslag, en het was nog voor meer dingen belangrijk zoals… kwijtscheldingen voor gemeentebelastingen, collectieve zorgverzekering waar wij volgend jaar voor in aanmerking komen… vanwege ons inkomen.

“Doordat wij beide ziek zijn zitten we nu allebei in een uitkering… ik heb vanaf mijn 22 een WAO uitkering en sinds dit jaar is ook mijn man in een WIA uitkering beland, nadat hij ook ziek is geworden en zijn baan daardoor is kwijtgeraakt, dus al met al hebben we best wel een aardig centje ingeleverd en komen wij steeds meer in aanmerking voor potjes waarvoor je in aanmerking komt als je op bijstandsniveau terecht komt… dit is best wel een hele zoektocht en gepuzzel maar gaandeweg kom je erachter”

Dus wij gingen er mee aan de slag… eerst maar eens een proefberekening maken voor de huur en zorgtoeslag… pffff wij schrokken ons een hoedje… in plaats van dat wij erop vooruit gingen, gingen wij er op achteruit…

En ja dan kom je tot de ontdekking dat je jezelf ontzettend in de vingers snijdt…

Ik ga het jullie eens voorrekenen… dan snappen jullie waar ik het over heb… en hoe ingewikkeld het hier in Nederland kan zijn…

Ten eerste kreeg ik met de uitkeringsverhoging ongeveer 75,00 euro meer in de maand…

Maar wat lever ik in???

Ooooo Neeee…. we kwamen samen NET boven de grens uit, dus Nee we hadden Geen recht meer op huur en zorgtoeslag.. we hadden recht op samen 200,00 huur en zorgtoeslag…maar nu met de uitkeringsverhoging van 75,00 niet meer, dus als je dat er af trok dan kwamen we uit op 125,00 dat we zouden inleveren… per maand!

Chips… dat was 1 ding, maar nu gingen we naar de zorgverzekering… en de voordelen die we daar van hadden was:
• eigen bijdrage niet meer hoeven te betalen 27,80 in de maand
• eigen risico niet meer hoeven te betalen 77,00 in de maand
100,00 euro minder premie in de maand betalen gezien onze zorgverzekering nu…

Maar Helaas…. ook hier kwamen we na de uitkeringsverhoging van 75,00 in de maand ook niet meer voor in aanmerking.
Dus als ik die uitkering verhoging door laat gaan zou dit ons aardig wat gaan kosten in plaats van dat het ons wat op zou leveren… terwijl ik die uitkeringsverhoging heb gekregen om mijn zorg te kunnen betalen…

Als we alles even vlug bij elkaar optellen, de misgelopen huur en zorgtoeslag, de voordelen van de zorgverzekering…. dan zouden wij 254,80 per maand op achteruit gaan in plaats van 75,00 op vooruit….
en dan nog maar niet te spreken over de kwijtscheldingen en overige potjes waar je met minder inkomen recht op hebt… en die we nu omdat wij enkele tientjes boven de grens uit komen mislopen…

Daarbij denken ze ook nog dat je dus met 75,00 je zorg kunt betalen en daarnaast al die potjes en lastenverlichting die je misloopt kunt opvangen… nou regering ik weet niet hoe u dat doet, maar hoe ik ook reken ik kan niet 254,80 opvangen met 75,00 euro….ik zou niet weten hoe ik dat moet doen…

Maar goed jullie hebben misschien helemaal niks aan dit rekensommetje, maar ik wilde het jullie toch niet onthouden.. ben niet iemand die makkelijk mijn financiële plaatje deelt… maar dit spande toch echt de kroon, in alles wat ik tot nu toe heb meegemaakt op dit gebied….

Echt het hart schiet je in de keel, en dan denk je ook nog dat je er goed aan doet om een uitkeringsverhoging aan te vragen, je hebt er toch recht op, en als ik dan toch geen recht heb op PGB dan maar uit een ander potje…het is zwaar om rond te komen als je chronisch ziek bent, de regering stopt alle potjes, stopt alle tegemoetkomingen en kort overal op, en dan ga je zelf opzoek naar potjes en mogelijkheden om beter rond te kunnen komen…
maar zoals je ziet levert het niks op want dan val je weer buiten andere regelingen…

Ik was bang dat ik het niet meer terug kon draaien, want meestal wat je aanvraagt zit je dan aan vast.. dus ik vanmorgen, met lood in mijn schoenen de UWV maar opgebeld, met de vraag of ze het per direct stop willen zetten, want als dit doorgaat ik mij zelf ontzettend in de vingers snijd, in plaats van dat ik er op vooruit ga… waar ik het tenslotte allemaal voor deed…
De arts van het UWV begon te lachen aan de telefoon en zei dat ik niet de eerste was die hierom belde… hij kreeg zelfs vragen van mensen om de hele uitkering stop te zetten, omdat ze er anders heel erg op achteruit gingen… ik dacht dit is toch onvoorstelbaar… maar gelukkig zou de arts de uitkeringsverhoging per direct stopzetten… er viel een pak van mijn hart…

Al met al ben ik dus niks opgeschoten met dit hele gedoe… wat een verspilde energie weer…. ach het houd je van de straat hé!

Gelukkig hangt mijn geluk niet af van geld, want ik weet dat geld niet gelukkig maakt… maar ja soms een beetje meer is wel handig…
Wij weten gelukkig waar ons geluk ligt en wie ons leven in handen heeft… mijn leven ligt in Zijn handen en ik hoef mij geen zorgen te maken voor de dag van morgen… Hij zorgt zelfs voor de musjes, en ik mag weten dat ik veel belangrijker ben dan de musjes, dus hoe zou Hij dan niet voor mij zorgen!?
Natuurlijk heeft Hij ons wel wijsheid gegeven om goede rentmeesters te zijn en op die manier ook goed voor je zelf te zorgen, maar als het ons niet meer lukt dan mogen wij die zorg over geven aan Hem die voor ons zorgt…

Wat een rust brengt dat…. Wetend dat er 1 Iemand is die voor je zorgt waardoor jij geen gebrek lijdt.. echt ik heb nog geen dag zonder eten of kleding gezeten… dus uit eigen ervaring weet ik dat ik Hem kan vertrouwen…

Ken jij ook die rust?? Weet jij ook dat er 1 Iemand is die voor jou zorgt?

Ben je bemoedigt of heb je een vraag? Schroom niet om een reactie achter te laten.. ik reageer zo spoedig mogelijk! Be Blessed!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.