Een klein gebaar van Vriendelijkheid


Galaten 6 vers 9

Onderstaande video zag ik op via Facebook en het raakte mij.. Eerlijkheid doet veel…

Maar hoe eerlijk zijn wij? Zijn wij mensen niet gauw geneigd naar het niet eerlijk zijn?? Naar het toe-eigenen van iets wat niet van jou is?

Ik mocht onlangs ervaren dat het Vruchten afwerpt als je handelt naar Gods Geest.. Als Zijn Vruchten WERKZAAM zijn!

Zo hadden wij vorige week iets mee gemaakt wat mij nogal verbaasde… verbaasde dat er kennelijk zeer weinig van de “Vrucht Eerlijkheid” zichtbaar is in deze wereld!

Wij hadden geluncht en ik zou afrekenen.. Ik ga naar de ober en die geeft mij de nota om te betalen.. Ik keek erop en zei dat het niet klopte omdat hij het drinken was vergeten…
Hij keek mij stomverbaasd aan en zei.. “Ongelofelijk wat bent u eerlijk… En omdat u zo eerlijk bent krijgt u de drankjes van het huis…”
Nu was ik stomverbaasd en zei “Het is toch “normaal” dat je betaald voor wat je nuttigt en dat zegt als de ander dat vergeet???” Hij zei: “Dit maken wij helaas niet meer mee!”

Wat leven we toch in een rare wereld dat eerlijkheid niet meer “normaal” is! 😘

Ik dacht hier nog een poosje over na en het volgende bracht God mij in gedachten..

Vaak twijfel ik aan mijzelf door de heftige situatie waarin wij zitten.. Omgaan met onze situatie brengt soms heftige stressmomenten met zich mee waardoor ik merk dat ik sneller reageer vanuit mijn stressgevoel, daardoor dwaal ik sneller bij God vandaan en vindt ik het lastiger om dicht bij Hem te blijven en ook te voelen en merken dat Hij er nog wel degelijk is, en of ik nog wel leef en handel zoals God het graag ziet..

(ooooo… ik weet dat dan mijn “please” gedrag naar mensen en naar God toe weer heel erg naar voren komt…)

En dan ben ik toch ook wel bang dat ook Gods Geest.. Zijn “Vruchten”… minder in mij aanwezig zijn… Of zelfs mij verlaten.. waardoor de “andere Vruchten” meer vat op mijn gedachten kunnen krijgen..

Misschien dat je die gedachten herkend…?!?!

En dan geeft God je juist door zo’n gebeurtenis weer even een vette “Knipoog” dat Hij er wel is.. dat de “Vruchten” van Gods Geest ALTIJD in je blijven en dat God ALTIJD dezelfde blijft.. Dichtbij.. Ondanks hoe ik mij voel, of in welke omstandigheid ik ook verkeer.. ondanks… als Gods Geest bij je binnen is gekomen dan gaat het er ook never nooit weer uit!

Dankbaar

Wees bemoedigd!

Het is vaak zo: als iemand de eerste stap zet verandert een klein gebaar van vriendelijkheid in iets veel groters!

 

Ben je bemoedigt of heb je een vraag? Schroom niet om een reactie achter te laten.. ik reageer zo spoedig mogelijk! Be Blessed!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.