Oeps….. Blauwe plekken….


 

Ja het kleine meisje is vandaag enorm getriggerd… de blauwe plekken hebben een enorme dreun gehad…

En waarom zul je je afvragen…

Vanmiddag eindelijk het bezoek aan de neuroloog om verder onderzoek naar mijn spierklachten…. vragen of de dystonie ook in mijn hele lichaam zit.. het was nogal een hele bureaucratische weg om bij haar te kunnen komen, ik kwam wel bij haar maar voor het syndroom van Meige met de botoxinjecties maar zij vond dat dit toch wel een nieuwe klacht was dus wilde ze een nieuwe verwijsbrief en dan had ze alle tijd om naar mij te luisteren en te onderzoeken…. voor mijn gevoel kreeg ze dan weer een nieuwe pot met geld… maar de bureaucratie moet natuurlijk wel blijven zegevieren dus ik heb mijn best gedaan om het voor elkaar te krijgen om een verwijsbrief te krijgen zodat ik legaal weer een afspraak met haar kon maken voor verder onderzoek…

En ja het is gelukt en vanmiddag had ik dan eindelijk de afspraak bij haar…

Het gesprek ging goed… ze begreep mijn probleem en dacht mee… maar ze zei ook best wel heftige dingen… ze zei onder andere dat de artsen waar ik was geweest het echt niet weten, dat zij zich zelfs verlegen voelen tegenover mij dat ze mij niet kunnen helpen… en dit snapte ik ook wel, heb natuurlijk nogal wat artsen gehad, en niemand kon tot nu toe mij verder helpen… wel kwam alles op een punt uit.. de medicatie die ik altijd heb geslikt zijn de boosdoeners…en ik geloof dat zeer zeker…

Al die Neuroleptica, antidepressiva, rustgevers, spier ontspanners enz enz……

De pijnen in mijn spieren, de spierspanning, de spierstijfheid het komt allemaal daarvan…. mijn spieren zijn twintig jaar gesedeerd geweest en nu krijgen ze helemaal niks meer al drie jaar lang en daardoor heb ik deze klachten… ook zei ze dat mijn hersenen gewoon extreem in de war zijn en continu verkeerde signalen naar mijn lichaam sturen… waardoor mijn lichaam erg in de war raakt en dingen gaat doen die die helemaal niet moet doen…door al die klachten raakt mijn lichaam steeds meer uitgeput… en ja wat moet je nu aan al deze dingen gaan doen???

Ze was heel eerlijk en zei…. ik weet het niet… ik kan weer allerlei onderzoeken gaan doen maar ben bang dat er niks uit komt of dat ik dingen over het hoofd zie omdat ik er gewoon te weinig van af weet…ik waardeerde haar eerlijkheid enorm… echt waar het was een gesprek op gelijke hoogte..

Maar ja hoe dan verder was de vraag en welke arts zou dan wel zou gespecialiseerd zijn hierin…er viel een stilte… ik kwam met een arts uit het ziekenhuis in Amersfoort, (iemand van de dystonie vereniging had mij getipt), maar toen vertelde zij op dat moment dat zij drie dagen terug naar een congres was geweest van revalidatieartsen en neurologen, en heel toevallig… nou ja  toevallig… volgens mij niet hoor, kwam ook aan de orde mensen zoals ik en zei had (toevallig) met een arts staan praten over een soort gelijke situatie,s zoals waar ik nu in zat, dus zei ze zou je naar die arts willen hij zit in Wolfheze bij Arnhem maar het is een Neuropsychiater…. ooo de rillingen liepen bij mij over de rug… maar ik had niet veel keus… hij is de aangewezen persoon die mij misschien kan helpen en een passende behandeling misschien voor mij heeft, ik zeg misschien want zeker is het niet…..

Vond het wel heel bijzonder dat juist op dit moment zij een congres had gehad over dit soort situaties, een arts had ontmoet en gesproken die hier gespecialiseerd in is, en dan kom ik drie dagen later bij haar op spreekuur…. toeval???? Nee ik geloof niet dat dat toeval is…..

Hij een arts die gespecialiseerd is in Bewegingsstoornissen ten gevolge van Medicatie….. dus de aangewezen persoon..

MAAR HELP WAT WERD IK GETRIGGERT……

Ik hield mij ontzettend groot en zei tegen haar… ik wil maar een ding en dat is dat ik geholpen wordt op de juiste manier…

zij zou contact met hem opnemen en overleggen en dan zou ik wel een oproep krijgen….

Wij zijn naar huis gegaan…ik had een enorm dubbel gevoel… aan de ene kant blij en opgelucht dat iemand mij serieus nam en verder wilde kijken.. maar ook verdrietig…… angstig enz enz wat uitmondde in een enorme paniekaanval.. mijn keel werd dichtgesnoerd enorme flashbacks… ooo wat was/ben ik bang….

Ik heb het gevoel of dat ik weer het hol van de leeuw in moet… want die Neuropsychiater zit in de GGZ instelling in Wolfheze… weer die gang naar zo,n instelling….. normaal helemaal niet erg… iemand die de lading niet heeft zoals ik zou het ook helemaal niet erg zijn… natuurlijk wel lastig want je komt er niet zomaar dat besef ik maar al te goed…. maar het heeft voor mij een enorme beladen lading…. een zeer angstig gevoel…. ik weet niet hoe ik het moet omschrijven…..en alleen al het woord psychiater.. ik ben er allergisch voor merk ik… …ik heb denk ik teveel hierin meegemaakt….helaas…..

en ja ik heb het uitgeschreeuwd naar God… waarom.. waarom moet ik deze weg weer gaan…. waarom kan ik niet door een gewone arts onderzocht worden…. WAAROM.….mijn God ik ben zo bang….. en ik huilde en huilde…..er brak wat in mij en al mijn oude pijn kwam naar boven… pijn die ik al doorleefd had maar dat door dit enorm getriggert werd……

Helaas heb ik niet veel keus… ja ik kan zeggen ik ga niet.. maar dan zal het voor altijd zo blijven en zal ik mijn weg hierin moeten vinden…. oké ik weet helemaal niet of hij mij kan helpen maar ik heb een hele kleine kans nog van wel…..en aan die laatste strohalm klamp ik mij vast.. wel met reserves omdat hij het misschien ook niet weet….maar toch…misschien….

Helaas is medicatie voor mij geen optie…. niet de medicatie die normaliter gegeven wordt voor deze symptomen…… de neuroloog zei ook dat kan en mag ik je niet geven…. ook omdat het mij van de regen in de drup brengt….

Maar al deze symptomen die 24 uur per dag aanwezig zijn herinneren mij voortdurend aan mijn ellende… mijn verleden en ik merk dat ik dat nog het lastigste vindt… hoe kan ik dan ooit vergeten wat er allemaal is gebeurt…..hoe moet ik het dan allemaal een plekje geven als je er voortdurend aan herinnerd word??

CONCLUSIE…….

Ik kan maar bij 1 iemand aankloppen en dat is mijn Heer, Hij is mijn Geneesheer.. ik weet dat uit ervaring… en ik bid en smeek God dat Hij het gaat doen…..Hij is de enige die mij volledig kan genezen…. LICHAMELIJK en INNERLIJK…..

Maar doet Hij dit al niet dan ??? Stuurt Hij niet de juiste mensen op mijn/ons pad???? laat Hij niet steeds zien dat Hij er bij is??? ooooo wat voel ik mij dan weer klein worden……. klein en ondankbaar…. Hij is erbij alleen door ons kleine verstand merken en zien we het niet…..

Maar God doet het soms zo anders dan wij bedenken, zijn wegen zijn echt ondoorgrondelijk…..

als ik dan deze middag relativeer dan som ik eigenlijk de zegeningen op……

een neuroloog die zo ontzettend lief en begripvol was….

Zij die een congres achter de rug had over gelijke situaties..

Zij die een arts ontmoet die mij misschien kan helpen…

Een Neuropsychiater die mij misschien kan helpen en kan bevestigen dat ik dus al die psychische diagnoses niet heb…. HERSTEL????

Maar wat zijn die wegen van onze God soms zo moeilijk… soms zo vreemd… en dan vraagt Hij om volledig op Hem te vertrouwen en dan zegt Hij je gaat niet alleen….. IK ben erbij…. ja de smalle weg…… pfff…..

Hij gaat met mij mee…..

Jesaja 43 vers 1 t/m 3 zegt

Maar nu zegt de Heer: “Volk van Israël, Ik ben je Maker. Ik heb je gevormd, Israël (Mirjam).

Wees niet bang, want Ik heb je gered. Ik heb je uitgekozen. Je bent van Mij.

Als je door het water gaat, zal Ik bij je zijn. Als je door rivieren gaat, zul je niet weggespoeld worden.

Als je door het vuur gaat, zul je niet verbranden. De vlammen zullen je niets doen.

Want Ik, de Heer, ben je God. Ik ben de Heilige God van Israël, je Redder.

Dit is mijn houvast…door alle ellende heen….

 

Heer,

Verlicht wat donker is in mij
Versterk wat zwak is in mij
Herstel wat gebroken is in mij
Verbind wat gekneusd is in mij
Genees wat ziek is in mij
en als laatste
Wek tot leven wat aan vrede en
liefde was gestorven in mij

Tijdens deze worsteling kreeg ik een enorme knipoog van een lieve vriendin… een prachtig mooi tekst van een lied wat ik graag hieronder met jullie wil delen…..

https://soundcloud.com/thecrystallewis/brave

Brave

//performed by Crystal Lewis//music+lyrics by Izzi Ray//

I will not fear, I will not fear though the earth gives way,

and I’m thrown into the sea, I can stand fearlessly.

Before the rush, before the roar of the oceans waves,

even when I feel forlorn I can stand through the storm

Kingdoms are falling but I know you surround me

Nations in uproar but your voice has the last word

 

I will be still, I will be still, and wait patiently.

I trust your every move, I can stand when my eyes are on you.

You lift your voice, you lift your voice and the world melts away.

I know your streets are safe, I can stand for you’re my strength.

 

Kingdoms are falling but I know you surround me.

Nations in uproar but your voice has the last word.

My health is failing but I know you will save me.

Seasons are changing but I know you are for me.

 

Hallelujah, God has won, and He fights for all of us.

So be brave, be strong, don’t give up it won’t be long.

until the day, Faithful and True he’ll make everything new,

don’t delay come soon i long to be with you

 

Kingdoms are falling but I know you surround me.

Nations in uproar but your voice has the last word.

My health is failing but I know you will save me.

Seasons are changing but I know you are for me.

 

Hallelujah, God has won, and He fights for all of us.

So be brave, be strong, don’t give up it won’t be long.

‘Till the day, Faithful and True, he’ll make everything new,

so don’t delay come soon i long to be with you

Ik vindt dit best wel lastig om te delen omdat ik meestal positieve dingen wil delen… ik besef mij dat ik mij nu best wel van een andere kant laat zien en mij kwetsbaar opstel…. maar ik wil alleen maar eerlijk zijn… het leven is een leven van diepe dalen en bergtoppen….het leven is niet alleen maar rozengeur en maneschijn…..maar in de diepe dalen en op de bergtoppen daar is God…

Gezang 143

Op bergen en in dalen
en overal is God!
Waar wij ook immer dwalen
of toeven, daar is God!
Waar mijn gedachten zweven,
of stijgen daar is God!
Omlaag en hoog verheven,
ja, overal is God!

2
Zijn trouwe Vaderogen
zien alles van nabij!
Wie steunt op zijn vermogen,
die dekt en zegent Hij!
Hij hoort de jonge raven,
bekleedt met gras het dal,
heeft voor elk schepsel gaven,
ja, zorgt voor ’t gans heelal!

3
Gij, aardrijks bont gewemel,
al wat in ’t water leeft,
of onder zijne hemel
hoog in het luchtruim zweeft,
gij, alle zijne werken,
ontdekt, bij dag en nacht,
in ’t voeden, hoeden, sterken
de goedheid zijner macht.

4
Roem, Christen, aan mijn slinke
en rechterzijd’ is God!
Waar ‘k macht’loos nederzinke
of bitter lijd’, is God!
Waar trouwe vriendenhanden
niet redden, daar is God!
In dood en doodse banden,
ja, overal is God.

Wees gezegend!

 

Ben je bemoedigt of heb je een vraag? Schroom niet om een reactie achter te laten.. ik reageer zo spoedig mogelijk! Be Blessed!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.