Ontzagwekkend mooi!


 

Ik heb dit gedicht al eens gedeeld op mijn site en las het laatst weer opnieuw en wil het met jullie delen waarom het mij zo raakte….

Heel vaak hebben wij vrouwen last van minderwaardige gevoelens..tenminste ik wel…

Natuurlijk heeft het te maken met wat je hebt meegemaakt in je leven, hoe je gevormd bent door het leven en door vooroordelen van mensen, ik ben vroeger erg gepest op school waardoor ik een laag zelf beeld ontwikkelde, dit heeft jaren doorgesudderd, elke keer viel ik weer terug in mijn denken van mijn lage zelfbeeld…en nog als ik voor de spiegel sta bekruipt mij soms dat nare gevoel, wordt ik onzeker en heb ik bevestiging nodig dat het goed is, dat ik er mooi uitzie, dat ik er mag zijn…..en ik krijg gelukkig die bevestiging van mijn man, maar hoe waardevoller is het als je uiteindelijk die bevestiging van je zelf kunt krijgen, dat je tegen je zelf kunt zeggen.. je bent mooi…mooi zoals je bedoelt bent…mooi zoals God het heeft bedoelt..

Hij heeft ons gemaakt…en Hij heeft ons gemaakt en Hij zag dat het goed was….wat ontzagwekkend mooi!

Wie zijn wij om daar dan aan te twijfelen om ons onzeker te voelen en er überhaupt niet mee eens te zijn…eigenlijk trekken wij Zijn meesterwerk dan in twijfel….eigenlijk zeggen wij dan tegen God…..U heeft het niet goed gedaan……

Maar wat is het vreselijk moeilijk om dit zo te zien en je denken te veranderen…als je zo tekort gedaan bent in je leven, of als je altijd gehoord hebt dat je niet goed genoeg bent, of dat je niet geaccepteerd word op je werk of op school, of omdat je anders bent dan anderen….er zijn zoveel oorzaken en situaties op te noemen waardoor je jezelf ontzettend minderwaardig tot waardeloos kan voelen…..

En dan mag je dit lezen…en weten dat je ONTZAGWEKKEND WONDERBAARLIJK MOOI BENT GEMAAKT!!!!!

Ontzagwekkend wonderbaarlijk gemaakt …

Ik ben ontzagwekkend wonderbaarlijk gemaakt door God.

Geen afgerafeld stukje werk, even snel tussen neus en lippen door gemaakt, maar weloverwogen en met zeer grote zorg,

Ontzagwekkend wonderbaarlijk!

Ja, ik ben te dik, mijn lichaam kan niet alles wat een gezond iemand kan, ik ben een beetje beperkt in wat ik kan, en toch …

Ja, ik doe dingen verkeerd, keer op keer op keer op keer …, en toch …

Ik maak fouten, schiet tekort op vele fronten –zowel naar God toe als naar mensen, en toch …

Ik …

En toch …

Ik ben ontzagwekkend wonderbaarlijk gemaakt door God!

Door mijn eigen ogen zie ik al deze dingen, maar als ik mijzelf ga zien door wat Hij zegt in Zijn woord, ga ik ontdekken dat het heel anders is dan ik vaak denk, of zie.

In gedachten zie ik U, Vader, gebogen over één van Uw in de maak zijnde meesterwerken.

Uw handen gaan zorgvuldig, liefdevol en teder te werk; niets, helemaal niets zal er zijn op aan te merken.

Als het af is, zie ik de vreugde op Uw gezicht, en hoor ik U zeggen: ‘Wauw, wat is zij mooi en goed!’

U geeft haar een plaats ergens op de wereld, en ziet uit naar de dag dat U haar weer van aangezicht tot aangezicht ontmoet.

Tot die tijd echter, mag zij op die plaats de gaven en talenten, die zo zorgvuldig door U in haar leven zijn ingeweven, ontdekken en ontplooien, om zo tot eer en glorie van U, haar Schepper, te leven.

Allerlei dingen zullen op haar afkomen, U weet daarvan, niets is voor U verborgen. 

Maar U houdt haar vast, en zult alle dagen, onafgebroken, voor haar zorgen.

Haar naam is in Uw hand gegrift, haar beeld heeft U elk moment van de dag voor ogen.

Ze is U zo kostbaar, zo dierbaar, zo speciaal, niemand anders dan U is zo over haar bewogen.

Ontzagwekkend, wonderlijk gemaakt

Geschreven door Rita Klapwijk.

Bron: Into Your Hands

 

Wat een prachtig mooi gedicht, ik heb het overgelezen, overgelezen en elke keer drong het weer een stukje dieper tot mij door wat er werkelijk stond…wat een enorme Waarheid.

Wat is Gods liefde dan Groot en het enorme diepe ontroerende is dat je deze dingen altijd voorbij ziet komen op de momenten dat je het zo goed kan gebruiken….

Mijn gebed is dat het diep door mag dringen in elke vezel van mijn lichaam, in het begin toen Hij Zijn liefde aan mij toonde voelde ik helemaal niks, het drong niet tot mij door en verdween in het diepe lege gat…ik heb het uitgeroepen naar Hem dat ik niks voelde en dat ik Hem zo graag wilde voelen en dat ik het zo graag aan wilde nemen, maar door het elke keer weer te horen hoeveel Hij van mij houdt van de mensen om mij heen en door te lezen in Zijn woord de Bijbel wordt dat diepe lege gat gevuld….

Maar God moet er eerst een bodem in leggen.. een gat zonder bodem kan niet gevuld worden want alles wat daar in komt stroomt weg, dus eerst moet er een bodem gelegd worden, een fundament, en die bodem wordt gelegd doordat God je vult met zijn Woord, maar dan moet je wel dat Woord gaan lezen…dan met je wel God gaan zoeken en een relatie met Hem gaan opbouwen….maar God heeft je zo lief dat Hij ook begrijpt dat Zijn liefde soms nog zo ongrijpbaar is….dus gebruikt Hij daar zeer zeker ook de mensen om je heen voor…Hij stuurt mensen op je pad die die leegte letterlijk kunnen vullen, waardoor je ook Zijn liefde voor jou gaat voelen…doordat God mij weer een lieve man gaf leerde ik weer opnieuw voelen wat liefde was en wat echte liefde eigenlijk inhield,  maar door dat ik echte liefde…. menselijke liefde kreeg en ook letterlijk kon voelen, kon ik begrijpen en leren wat Gods liefde inhield, beetje bij beetje en stukje bij stukje….alleen God heeft ons onvoorwaardelijk lief….wat je ook doet wat je ook nog verkeerd doet Hij is zo genadig en vergevingsgezind dat Hij  klaar staat om je te vullen met Zijn onvoorwaardelijke liefde als jij je uitstrekt naar Zijn grote Liefde….wat een Grote God hebben wij dan…

Zo bid ik ook, dat het ook in elk vezel van jou bestaan, beste lezer, mag doordringen en dat je het als waarheid aan mag nemen… stukje bij beetje en dat je mag voelen dat Hij ontzagwekkend veel van je houdt veel meer dan wij kunnen beseffen of bedenken…vraag God dat Hij dat lege gat in jou hart mag gaan vullen dat Hij er een bodem in mag gaan leggen en uit ervaring weet ik dat Hij dat dan ook gaat doen……laat je maar onder dompelen in die liefde…..

Wees gezegend!

Ben je bemoedigt of heb je een vraag? Schroom niet om een reactie achter te laten.. ik reageer zo spoedig mogelijk! Be Blessed!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.